България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Делото КТБ: 1360 тома с доказателства. Ще има ли присъда?

Адвокат Николай Хаджигенов и журналистът Антон Тодоров пред Bulgaria ON AIR

13.12.2017 | 12:30 Редактор: Жанета Нейкова
Делото КТБ: 1360 тома с доказателства. Ще има ли присъда?

Делото за фалита на КТБ е "мъртвец" изначало. Това обвинение не може да бъде прочетено. Такова е мнението на адвокат Николай Хаджигенов, който бе гост на "България сутрин".

Заедно с журналиста Антон Тодоров двамата коментираха старта на делото за банката, което 3 години по-късно ще търси кой източи огромните финанси от нея.

Обвинението съдържа 1360 тома и десетки хиляди страници, което навежда на мисълта, че присъда може и да няма.

"Делата по 100 и 200 тома изобщо не се разкриват, защото в тях това, което има връзка с делото, е не повече от 10%, всичко останало е плява", обясни Хаджигенов.

Антон Тодоров пък подчерта, че е бил силен критик на тогавашния служебен премиер Марин Райков, но "той е бил човекът, който изтеглил една голяма част от парите в КТБ и така предотвратил възможността много други държавни и общински фирми да загубят суми като"Топлофикация", която се сбогува със 70 млн. лева".

По време на разговора стана въпрос и за ревизията на приватизацията, която вече влезе в действие. 

Тодоров бе категоричен, че такава трябва да има и насочи вниманието към Корнелия Нинова, която обвини, че свежда ревизията до "прокурорска проверка".

"Става дума за морал", отсече журналистът!

"Какво общо има Нинова? Къде видяхте морал у нашите политици за всичките 30 години?" Попита го Николай Хаджигенов.

По думите на адвоката ревизията е един политически цирк и нищо повече.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Teofana_Vlassakeva
преди 6 години
Този "адвокатин" Хажигенов ВИНАГИ е бил ограничен и НЕдоказателствен !!! Дрънка, дрънка, ама БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА ! Стар , овехтял , прочетен вестник ! Като селска клюкара! Как му плащат в съда- за съшити с "бели конци" - измишльотини ? Или той им плаща , ако е подставено лице ? НИЩО НЕ КАЗА ! Добре , че г-н Тодоров , както винаги беше ЕКЗАКТЕН ! ДОКАЗАТЕЛСТВЕН ! НЕОСПОРИМ ! Тя затова Нинова я е страх от него ! Сигнализирай за неуместен коментар