България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Михаил Вешим за необикновените приключения на футболиста Нане Стоичко

Възторжени спортни репортери разказват за похожденията му в кръчмата "Весела България"

12.12.2017 | 10:00 Редактор: Василена Василева
Михаил Вешим за необикновените приключения на футболиста Нане Стоичко

Един български футболен талант броди по Европата и света, като хвърля в недоумение всички със своите подвизи. В неговата родина възторжени спортни репортери разказват за похожденията му в кръчмата "Весела България".

Необикновеният радиороман разказва за приключенията на футболиста Нане Стоичко. Героят има не само спортна биография, но и политическа дейност. 

"Идеята не е да окарикатуряваме някого. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна", подчерта в студиото на "България сутрин" главният редактор на в. "Стършел" и създател на романа Михаил Вешим.

"Аз самият съм от "Веселата България" и харесвам хората от "Веселата България". Докато един писател говори за "физика на тъгата" аз говоря за "химия на шегата". Статистиката описва българина като най-бедния в Европейския съюз, но ако отидете в някой столичен мол ще видите как всеки бута пълна количка. Евростат не може да ни хване нито по доходите, нито по настроенията", отбеляза той.

Пред Bulgaria ON AIR Михаил Вешим призова хората да купуват повече книги. И сподели, че лично за него автоцензура няма.

"Към момента мога да напиша всичко, което искам. Не такава беше обаче ситуацията преди години. Много добри хумористи бяха смачкани от това, че не можеха да сторят същото", каза още гостът.