България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Събраха в книга всички тайнствени и загадъчни места в България

Тук няма просто маршрути, а нещо по-специално - легенди, посочи авторът Боряна Кръстева

07.12.2017 | 09:47 Редактор: Тодор Петров
Събраха в книга всички тайнствени и загадъчни места в България

Книгата "Мистичните разходки из България" представя много от загадъчните места из страната. Нейният автор и фотограф Боряна Кръстева определи четивото като малко по-различен пътеводител.

"Защото тук няма просто маршрути, а нещо по-специално - легендите, разказани от местните хора", каза тя в "България сутрин".

Боряна е обикаляла страната ни 3 месеца и е издирвала места, свързани с причудливи и тайнствени легенди. Преди това още 3 месеца се е подготвяла за пътешествието си. 

В книгата има информация за загадъчни места от цяла България. Има такива, които са малко популярни, а историите за тях са на ръба да бъдат забравени, посочи гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Боряна Кръстева е автор и на снимките в книгата. Тя пътува активно от 6 години, а от 3 поддържа и личен блок за пътешествия.

Запитана за едни от най-мистичните локации Боряна препоръча пещерата на Света Марина в Странджа планиина и село Лисиците, където има скално светилище. 

"Дотам се стига по най-дългия въжен мост или с лодка през язовира", отбеляза гостът на Лора Инджова и Златимир Йочев.

Боряна Кръстева разкри, че вече същестува идеята да бъде заснет документален филм, който да обхване мистичните места у нас.