България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво e канго джъмпс и как могат да се възползват младите?

За благотворителния маратон в НСА разказват Михаела Стойкова и Мариана Манева пред Bulgaria ON AIR

24.11.2017 | 10:10 Редактор: Иван Берберов
Какво e канго джъмпс и как могат да се възползват младите?

Менторска програма отново ще търси скритите таланти на България. Целта и тази година е деца и младежи с изявен талант, но лишени от родителска грижа, да развият своя потенциал и умения в избраната от тях сфера с помощта на ментори, частни учители, семинари, работилници и състезания. 

Тази година инициативата на сдружение "Операция Плюшено мече" ще бъде в тандем с "Канго клуб България" и Кинга Себастиян, а акцентът ще падне върху обучението в канго джъмпс, което е сравнително нов вид тренировка, в която се подскача със специални обувки. 

"Това е една от най-модерните фитнес програми в момента. Придобива популярност през 2006 г., а основателят ѝ е унгарец. В момента има доста голям наплив от желаещи да тренират канго джъмпс, сподели кангоинструкторът Мариана Манева в студиото на "България сутрин". 

Тя отбеляза, че предимствата на спорта включват щадящо ставите натоварване на цялото тяло, по време на което могат да се изгорят до 1200 калории. 

"На 26 ноември от 11 до 15 ч. ще се проведе в Националната спортна академия благотворителен канго джъмпс маратон. Ще се обучават деца, които после могат да развият спорта. Също така ще има и инструктори по зумба и табата. Всеки заинтересован е добре дошъл“, посочи Михаела Стойкова от НПО "Операция Плюшено мече" пред Bulgaria ON AIR.