България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Много адреналин, приключения и пътешествия от "Банско филм фест 2017"

Фестивалът ще представи 120 филма от 30 държави

17.11.2017 | 09:56 Редактор: Василена Василева
Много адреналин, приключения и пътешествия от

Много адреналин, приключения, екстремни спортове и пътешествия. Това са ключовите послания, които 17-то издание на "Банско филм фест" ще предложи на посетителите. По време на тазгодишното издание ще бъдат представени 120 филма от пет континента и над 30 държави.

"Сред вълнуващите гости на "Банско филм фест" ще бъдат Сара Отън и Герлинде Калтенбрунер. Отън е първата жена, направила околосветска обиколка само със силата на своите мускули - чрез гребане, бягане, ходене и колоездене. Австралийката Калтенбрунер е първата жена, изкачила всички 14 осемхилядника, без да използва кислород. Сред гостите се отличава и алпинистът Боян Петров, който ще представи своя филм за постиженията си през 2016 г.", посочи в студиото на "България сутрин" организаторът на "Банско филм фест" Александра Петрова.

Фестивалът ще се проведе от 22 до 26 ноември в Банско. В програмата са включени още срещи с десет звезди на екстремните спортове, 12 изложби, демонстрации и детска програма.

Всички прожекции и презентации ще се проведат в читалище "Никола Вапцаров" и в кино-залата на Посетителския информационен център. Входът е свободен.

"Банско филм фест" е мястото на свободния дух. Там ще срещнете личности, които няма да откриете на улицата. А освен това ще имате възможност да отворите хоризонтите си", сподели още Александра Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото.