България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Юлий Москов: Оскверняването на съветски паметници е протест срещу 60-годишна лъжа

Кольо Колев не се съгласи и заяви, че журналистът обрисува "България като страна, която никому нищо лошо не прави"

14.11.2017 | 09:06 Редактор: Жанета Нейкова
Юлий Москов: Оскверняването на съветски паметници е протест срещу 60-годишна лъжа

Оскверняването на паметници не е русофобия. Всички пропускат да забележат, че нито един паметник от Руско-турската война не е осквернен, а само съветски такива. Това не е русофобия, а протест срещу една 60-годишна лъжа, че руснаците са нашите двойни освободители, настоя журналистът Юлий Москов в "България сутрин".

Социологът Кольо Колев не се съгласи с думите на Москов и заяви, че журналистът "обрисува картина, в която независима България си стои кротко и никому нищо лошо не прави".

Гостът на Bulgaria ON AIR продължи саркастично как страната ни не е обявявала война на Великобритания и САЩ, не е отишла в Беломорска Тракия, не е окупирала части от Югославия и изведнъж бива нападната и окупирана от "Червената армия".

"Ами, какво очаквате?", попита риторично Колев.

Последвалият спор между двамата дойде вследствие на въпроса дали са подновени враждата и напрежението между русофоби и русофили в България. Вчера се появи нова страница във Facebook, която призовава към саморазправа с русофобите. Страницата бе премахната в същия ден, а ГДБОП провежда разследване.

Според Кольо Колев напрежението няма да ескалира и от тази ситуация няма да излезе нищо особено.

А Юлий Москов не приема твърденията, че обществото ни е разделено на русофили и русофоби.

"Това не е вярно", отсече той.


1
0 rate up comment rate down comment 0
office@panairenvestn
преди 6 години
Много къса памет има господинът Москов. Забравил е, че беше "предан другар", на завидна позиция в органа на ЦК на ДКМС. Сигнализирай за неуместен коментар