България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Легендарният Стефан Данаилов разкрива душата си в "Романът на моя живот"

Тази книга е учебник по чувства, той остана неуязвим от времето, посочи журналистът Георги Тошев, който влиза в ролята на биограф

14.11.2017 | 09:30 Редактор: Тодор Петров
Легендарният Стефан Данаилов разкрива душата си в

Журналистът и продуцент Георги Тошев влезе в ролята на биограф на Стефан Данаилов, който описа живота си в книгата "Романът на моя живот". Премиерата на биографията на легендарния актьор ще се състои навръх 75-ия му рожден ден на 9 декември в Народния театър "Иван Вазов".

"Неочаквано за мен стана лесно, защото не бях близък с проф. Данаилов. Много съм му благодарен за тази среща. Стефан Данаилов наистина е многообхватна личност отвъд клишето, с което сме свикнали да го свързваме. Не се оцапа от властта, това е много трудно. Той остана неуязвим от времето", сподели Тошев в "България сутрин".

Около 6 месеца е продължила работата на двамата над книгата, като Георги Тошев разполага със записан 48-часов материал. 

"Това не е интервю, това е Стефан Данаилов на 100%. Тази книга е учебник по чувства - кога и как трябва да се отнасяме към близките си", сподели гостът на Bulgaria ON AIR.

Журналистът добави, че известният актьор е изчакал да минат няколко години от загубата на неговата любима Мария, за да превъзмогне болката, да се настани в собствената си самота и да разкаже живота си.

"Дори кариерата му е започнала случайно. Ако не е бил Иван Кондов да го побутне, а Иван Андонов по-късно да го "овъргаля" в различните роли в киното... Стефан Данаилов е от щастливците, които са играли всичко", посочи още Тошев.

Той подчерта, че зад фасадата на много веселия и успял човек има трошливост - самота, която е важна за самия Данаилов.