България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Автомобилите в "Студентски град" осъмват с нарязани гуми

Според потърпевшите засегнатите коли са тези, паркирани в неосветен участък

14.11.2017 | 08:15 Редактор: Василена Василева
Автомобилите в

В продължение на две седмици и половина автомобилите на паркинга пред блок 52 в столичния "Студентски град" осъмват с нарязани гуми.

Живущите в блока споделиха пред Bulgaria ON AIR, че засегнатите коли са тези, паркирани в неосветената част и смятат, че именно липсата на контрол там е причината за случващото се.

Йонислав Дочев, който е и един от потърпевшите, разказа, че е забелязал първия подобен случай преди малко повече от две седмици, когато е намерил автомобила си с нарязани гуми и видял още няколко такива, а една кола дори била със свалена гума, оставена само по джанта.

"Веднага реших, че трябва да се предприемат мерки. Разговарях с домакинката, с председателката на домовия съвет и ПСБО. Отвсякъде получих обнадеждаващи отговори, че ще се започне работа по случая и ще се постави необходимото осветление. До момента обаче все още няма развитие по темата, а автомобилите продължават да осъмват с нарязани гуми", разказа Йонислав.

За съжаление, потърпевшитв нямат представа кой може да бъде извършителят и какви са неговите мотиви. По думите им обаче, има вероятност да става въпрос за обслужване на бизнес интереси, тъй като в района се помещават много сервизи за гуми, които по този начин биха си спечелили клиенти. Също така не изключват вариантите извършителят да е техен съсед, който го прави целенасочено или пък случаен човек с психични отклонения, чиято цел е единствено да навреди на някого.

Вижте още във видеото: