България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

80% от българите - дебили!? Подобни думи са повод за оставка, смята политолог

Да се обърне внимание на корупцията и кражбите в държавата, призова доц. Минчо Христов

08.11.2017 | 08:37 Редактор: Василена Василева
80% от българите - дебили!? Подобни думи са повод за оставка, смята политолог

Недопустимо е политик да нарече 80% от населението на България "дебили". Изказването на депутата от БСП Иво Христов, че ако не е била Съветската армия 50 000 евреи са щели да бъдат депортирани, е абсурдно, категоричен бе в студиото на "България сутрин" Методи Андреев, депутат в 43-ото Народно събрание.

А политологът доц. Минчо Христов посочи, че изказването на депутата от БСП могат да бъдат повод за оставка.

Думите на Иво Христов бяха във връзка с казаното от говорителката на МВнР Мария Захариева, която заяви, че Червената армия има основна заслуга за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война и така разпали скандал.

"Дори хора, които могат да бъдат обвинени, че са противници на Русия и Путин признаха, че това е голям гаф. Истината е, че когато страната ни е спасявала евреите, тя не е била във война със Съветския съюз, България е била във война единствено с Англия и Америка. Затова няма и причина да се е страхувала по онова време от Червената армия, каза Методи Андреев.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Минчо Христов посочи, че не това трябва да бъдат акцентите в политиката на България, тъй като от много по-голямо значение е да се обърне внимание на проблемите с безработицата, несправедливостта и мизерията в страната.

"Мизерно ниските пенсии и заплати, огромната корупция и кражбите в държавата - това трябва да бъде приоритет за управляващите", допълни още доц. Минчо Христов.