България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Калоян Паргов: Това е седмицата на алтернативите в БСП

Столът на Корнелия Нинова е аеродинамичен, посочи социалистът пред Bulgaria ON AIR

23.10.2017 | 08:22 Редактор: Тодор Петров
Калоян Паргов: Това е седмицата на алтернативите в БСП

Година и половина по-късно Корнелия Нинова ще трябва да докаже правотата на своята посока. За да можеш да управляваш лидерски, трябва да дадеш възможност на повече хора да вземат участие в управленските процеси. 

Това заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR председателят на столичната организация на БСП Калоян Паргов. Пет дни преди извънредния конгрес на БСП в събота, той посочи, че очевидно има ступор в партията, който трябва да се отпуши. 

"Столът на Корнелия Нинова е аеродинамичен", отбеляза с усмивка гостът в "България сутрин" и не се съгласи, че в БСП има голяма разделение. Паргов посочи, че това е седмицата на алтернативите - на алтернативния бюджет на БСП и на различните виждания за начина, по който се води политиката.

Той е на мнение, че при евентуални предсрочни избори на този етап победата на БСП не е сигурна. По думите му трябва да се направи равносметка и да се продължи напред. 

"До този момент стратегията работеше - спечелихме президентски избори, за малко не успяхме на парламентарните. Трябва да променим нещо в стратегията", отбеляза Калоян Паргов.

"Местната власт е показно на модела, който ние атакуваме и отричаме. Но не е достатъчно само да показваш гафове и грешки, а какво различно ще правиш. Имаме закони, конкурсни процедури и система за оценяване на администрацията. Това е по-различното, което искаме да направим", допълни социалистът.

Паргов очаква от предстоящия конгрес сблъсък на идеи, а не личности нападки.