България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Посоки" на Командарев предизвика фурор сред френската публика

Подробности за филма от актьора Добрин Досев пред Bulgaria ON AIR

20.10.2017 | 10:15 Редактор: Иван Берберов

Българският филм "Посоки" на режисьора Стефан Командарев пожъна невероятен успех в 43 кина във Франция и спечели овациите на фестивала за кино в Кан. Премиерата на лентата на българския екран е на 26 януари 2018 г. 

"Действието във филма се развива изцяло в София. Става въпрос за 6 таксиметрови шофьори и случките, който преживяват за една нощ. Въпреки това, лентата не може да се определи като чисто българска или балканска, тъй като се показват проблеми, актуални за цяла Европа", обясни един от шофьорите във филма - актьорът Добрин Досев.

В студиото на "България сутрин" той сподели, че за първи път е гледал "Посоки" едва на фестивала в Кан. 

"Никой от нас не очакваше толкова голяма приемственост в Кан. За един качествен филм е нужен добър сценарий и единен екип, който да работи в една посока и да си помага. В последните няколко години българското кино се развива изключително добре, тъй че този филм не е революция", уточни Досев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът разказа, че самият снимачен процес е бил завладяващо интересен и никога няма да го забрави, а влизането в роля му се е отдало, защото като по-млад е карал такси 2 години. За заснемането на целия филм са изминати 16 хил. километра в столицата, разкри актьорът.