България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Двама са задържани за "празненството" със стрелба в "Лозенец"

Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения

19.10.2017 | 08:32 Редактор: Василена Василева
Двама са задържани за

Двама са задържани за стрелбата в Столичния квартал "Лозенец" вчера. По непотвърдена информация единият се казва Калоян и е син на бившата екоминистърка Долорес Арсенова. Другият арестуван е Йордан Златев, син на известния дупничанин Злати Златев-Златистия. 30 годишният Златев е стрелял с пистолета на човек от компанията, с която се забавлявали. Бащата на Йордан - Злати Златев, доизлежава присъда за убийство извършено през 1997 година.

Пред Bulgaria ON AIR Радослав Петров - Радо Шишарката, който станал неволен свидетел на разигралия се екшън, посочи, че когато пристигнал на мястото, заварил малък скандал между стрелеца и притежателя на оръжието, а изстрелът най-вероятно е бил произведен в момент на радост и еуфория. 

Той обясни още, че познава въпросният Злати Златев-Златистия, но няма информация това момче да е негов син.

Радо Шишарката се озовал на мястото на инцидента, тъй като е приятел със собственика на заведението и бил поканен да се присъедини към забавата на компанията, която празнувала рожден ден.

"По път чух изстрелите и се зачудих какво се случва. Когато пристигнах влязох вътре и видях само трима-четирима човека, млади хора. Поводът за събирането им е бил рожден ден. Разбрах, че едно от момчетата е взело от друго законнопритежаваното му оръжие и излязло отвън. След което стреляло", разказа още Радо Шишарката.

Стрелецът е задържан от полицията. Работата по случая продължава.

Вижте повече подробности във видеото.