България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво е да си професионален магьосник у нас?

За талантите в илюзионното изкуство разказват Борислав Борисов – "Боби Шоу" и Маг Сун пред Bulgaria ON AIR

18.10.2017 | 10:02 Редактор: Иван Берберов
Какво е да си професионален магьосник у нас?

Пъстротата на живота не би била пълна без щипка магия. Преди няколко дни София се превърна в арена на илюзионистите и магичното изкуство, тъй като приюти фестивал посветен на магьосниците. На събитието дори имаше кът за историята на българката илюзионно изкуство. 

"Това бе фестивал на младостта, тъй като присъстващите и участващите бяха предимно ученици. Медиите отразиха събитието като най-голямото такова за десетилетието“, сподели Борислав Борисов – "Боби Шоу" в студиото на "България сутрин". 

"Имам най-голямата школа за илюзионисти в Европа. При мен идват ученици от Франция, Германия и други страни. Работата на един учещ се магьосник е по 10 часа на ден. За съжаление учениците ми работят извън България", разказа още илюзионистът пред Bulgaria ON AIR.

Неговият ученик Стефан Сунков – Маг Сун, отбеляза, че още от дете се е запалил по фокусите и е решил да се занимава с магьосничеството професионално. Пътят му към тази мечта вече е осеян с множество награди от различни състезания и конкурси, добави още Борисов. 

Вижте повече във видеото.