България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Политолог: Медийните скандали са израз на същността на партиите

В ефира на Bulgaria ON AIR Татяна Буруджиева заяви, че също е била заплашвана от Антон Тодоров
Публикувана: От:

Медийните скандали са израз на същността на партиите. Но как ще добавим към тях случая с Антон Тодоров, щом Бойко Борисов го е молил да остане в парламента? Това запита в "България сутрин" политологът Татяна Буруджиева.

Анализаторът коментира думите на Тодоров към водещия Виктор Николаев в ефира на сутрешния блок на "Нова телевизия", като се възмути как може да персонифицираш парламентарист, който прави подобен скандал и който не за първи път се държи така в медиите.

"Антон Тодоров е заплашвал лично и мен, макар не пред камери в студио заради неща, които говоря", сподели политологът пред Bulgaria ON AIR.

Татяна Буруджиева не вярва Тодоров да е бил взет да върши "черната работа" на ГЕРБ, каквото мнение изразиха някои политически анализатори, но пък ако наистина е било така, продължи тя, това би означавало, че една партия е станала дотолкова цинична и безотговорна, че си е позволила едно "момче за всичко" да бъде предложено за шеф на Комисията по досиетата.

"По този начин не просто се подиграваш с парламента, но и с институциите и с Комисията сама по себе си", категорична бе Буруджиева.

Тя коментира и поисканата оставка на Валери Симеонов от ДПС вчера, като тя не смята, че ще се стигне до нея. 

По думите ѝ Симеонов е не просто лидер на една от партиите на Обединените патриоти, а е твърде знакова фигура.

"Това е все едно да поискате оставката на ГЕРБ и да очаквате, че партията ще свърши нещо след това", отбеляза анализаторът.

Буруджиева усеща обаче, че нещата вътре между патриотите не са съвсем наред, а "Атака" изглежда като балансьора между тях. 

Тя е убедена, че изваждането на Валери Симеонов от обединението съвсем ще дисбалансира ситуацията.

Коментари ( 0 )