България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Петък 13-и: Абсолютно излишно суеверие!

Нумерологът Ели Маринова и ясновидецът Роберто Методиев развенчаха мита за фаталния ден

13.10.2017 | 07:36 Редактор: Тодор Петров
Петък 13-и: Абсолютно излишно суеверие!

Днес е петък 13-и, който е смятан за фатален и дяволски ден. Нумерологът Ели Маринова и ясновидецът Роберто Методиев развенчаха този мит в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

ова суеверие е абсолютно излишно. Числото 13 се отнася към стабилност. От друга гледна точка сатанистите използват 13 в свои ритуали. Доста хора се съобразяват излишно с числото 13, като избягват да подписват договори, да правят покупки", каза Методиев в студиото на Лора Инджова.

По думите му можем да намираме най-различни връзки с 13, но суеверието в числата може по-скоро да ни донесе негативи. Ясновидецът посочи, че в Китай стая 888 може да е много скъпа, но там няма стая 24 или 224, защото са считани за числа на смъртта. 

Нумерологът Ели Маринова обясни, че двата фактора се срещат на 13 октомври 1307 г., когато е разгромът на тамплиерите и суеверието идва оттам. Тя отбеляза, че лъчите на съвторението са 12 и те се сливат в 13-и лъч, който е сътворението. 

"Ако искаме да ни се случват добри неща, трябва да сме разумни оптимисти и да не вадим неща от контекста. На петък 13-и в целия свят се случват и хубави неща", каза Маринова в "България сутрин".

Двамата взеха отношение и по политическата обстановка в страната, като коментираха процесите в управляващата коалицията.

"Ако до края на октомври не се овладее стабилността в коалицията, ноември и декември ще са по-зле. Не е добре, ако коалицията се разцепи", каза Ели Маринова.

Роберто Методиев добави, че "бомбите" и поставянето на капани тепърва започват. По думите му опозицията става доста активна и денонощно крои планове срещу властта. Според двамата има опасност от предсрочни парламентарни избори.