България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нови протести в "Красна поляна" заради Виетнамските общежития

Жителите настояват общинарите да "облекат" обещанията си с решение за събаряне

03.10.2017 | 07:41 Редактор: Тодор Петров
Нови протести в

Пореден протест на жителите на "Красна поляна", които отново настоява за за премахването на Виетнамските общежития.

"Имахме обещания до края на годината да бъдат съборени 3 блока, нито един не е", посочи организаторът на протеста Цветан Фиков и отбеляза, че все още не е премахната сградата, за която от общината са поели ангажимент до края на септември.

"Жителите на "Красна поляна" ще протестират, докато Столичният общински съвет не облече обещаното в реалност и не го превърне в решение с дата 2019 г. за премахване на целия комплекст, наречен Виетнамски общежития", категоричен бе Фиков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му по никакъв начин не се работи по решаване на проблема. Единственото нещо, което според него правят от общината, е да се извеждат тези, които не си плащат редовно наема, но те обжалват и всичко се връща постарому.

"Печките вече работя. Опасни ли са тези сгради за живота на живущите в тях и на тези около тях", попита Цветан Фиков.

Очаква се жителите на квартала да излизат на протест всеки вторник, а след 30 дни обмислят да блокират главния булевард напълно за 2 часа. Няма да минава нито столичен транспорт, нито линейка, ще си търсят алтернативен път, заканват се хората.

"Протестираме, за да се бутне този блок най-накрая и да се бутнат още два блока, както беше обещано. Ще се разграби, ако бъде оставен безстопанствен", коментира друг протестиращ гражданин.