България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изританата камериерка разочарована: 4500 лева? Бях на косъм от смъртта!

Всичко е свързано с ужасна корупция в съдебната система, категорична е Диана Петкова

27.09.2017 | 08:48 Редактор: Тодор Петров
Изританата камериерка разочарована: 4500 лева? Бях на косъм от смъртта!

Камериерката, която беше изритана в главата от шведа Ралф Сундберг в хотел в Слънчев бряг, е изключително възмутена от решението на съда туристът да се отърве само с парична санкция от 4500 лева.

"Физическата болка беше много силна, даже още ме боли. Бях на косъм от смъртта! Възмущението е огромно. Нашата държава отново показа лош имидж пред ЕС и съда. Всичко е свързано с ужасна корупция в съдебната система в България", настоя Диана Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Пострадалата жена сподели, че в началото на делото е очаквала по-сериозна присъда, но след това по думите ѝ всичко ѝ е станало ясно. 

"Българският съд е много зле. Знам и за по-драстични случаи, които завършват несправедливо за потърпевшите", посочи тя и обяви, че ще търси възмездието по друг начин и на други места. 

Диана Петкова е категорична, че сумата от 4500 лева няма как да изтрие обидата и срама от случилото се. Не се е виждала повече с шведа и не желае да разговаря с него. 

"Няма място за илюзии! В момента се възстановявам, но стресът остава за цял живот", каза още тя и отсече, че не вярва нападателят ѝ да се разкайва за случилото се. 

"Това е театър, който е предварително подготвен", убедена е Диана.

Жената харесва професията си и ще се върне отново на работа като камериерка, но подчерта, че този път ще внимава много с избора на хотела.