България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Банева за бунгалата на "Каваците": Упражняват криминален натиск върху нас!

Бизнесдамата обвинява за казуса бивша служителка, която обеща да "гони до дупка по съдебен път"

26.09.2017 | 09:19 Редактор: Жанета Нейкова
Банева за бунгалата на

Евгения Банева определи в "България сутрин" казуса с къмпинг "Каваци" като "упражняван криминален натиск върху бизнеса на семейството", а целта - икономическа. 

"Очевидно е, че над групата, на която е разпоредено да изпълнява поръчки срещу нас и нашия бизнес, има политически чадър", категорична бе Банева пред Bulgaria ON AIR.

Проблемът с къмпинг "Каваци" стартира от началото на лятото, когато фирма, подписала договор за наем на курортната местност, започва да събаря бунгала и да гони персонала.

"Има подписан договор от наша бивша служителка, която е успяла да се впише в Търговския регистър от наше име, подправяйки подписите на членовете на борда на директорите. Нейното име е Зорница Илиева. Когато разбрахме за съществуването на този нотариален акт, той бе прекратен, но това не попречи на нашествениците", разказа бизнесдамата пред телевизията.

Тези договори очевидно не са в интерес на дружеството на семейство, тъй като Евгения Банева попита реторично: 

"Има ли собственик, който при оборот от над 350 хил. лева на сезон и при печалба 50% от тях да отдаде къмпинга си под наем за 30 хил. лева. От договорите на Зорница Илиева нямаме нито едно плащане. Ще я гоним до дупка по съдебен път", обеща Банева.

Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с адвокат на фирмата, притежаваща договора за наем на "Каваците" "Джи енд Джи - 90 ЕООД" Евгений Мосинов, който заяви:

"Не виждам проблем с премахването на няколко бунгала, които са преместваеми от страна на наемателите. Те са изоставени, занемарени, включително и в хигиенно отношение. Наемателят има задълженията да извършва текущи ремонти и да поддържа бунгалата в добро състояние", обясни адвокат Мосинов.

Той продължи, че проблемът с "Каваци" е, че по искане на госпожа Банева е била закрита партида, което е създало неприятната ситуация туристи да останат без вода. 

Според Евгений Мосинов договорът за наем е подписан през 2016 г. с тогавашния изпълнителен директор на холдинг Баневи, като споровете кой е бил той, е проблем, който туристическата фирма на семейството трябва да разреши.

Евгения Банева репликира в студиото на Bulgaria ON AIR, пояснявайки, че договорът за наем на "Джи енд Джи - 90 ЕООД" е прекратен на 25 юни.

Освен това, продължи Банева, никой няма право да събаря бунгала, в това число и собственикът, без да има издадени заповеди за това от страна на общината.

"Вчера разговаряхме с администрацията на Община Созопол, откъдето отрекоха да са издавали каквито и да било разрешителни за събаряне на бунгала в къмпинг "Каваци", заключи гостът на телевизията.