България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

Националният етнографски музей с благотворителен спектакъл

Средствата ще послужат за изграждане на образователен център
Публикувана: От:

"Музика за музея" е благотворителен концерт за образователен център на Националния етнографски музей.

Още по темата

 

Събитието е съвместна инициатива със Софийска филхармония и ще се проведе на 2 октомври от 19.00 ч. в зала "България". Билетите вече са в продажба, сподели пред Bulgaria ON AIR Петър Кърджилов, PR на Етнографския музей.

След 10-месечна кампания организаторите успяха да съберат средствата, необходими за ремонт на трите помещения за образователния център на музея.

Остават да бъдат събрани 33 хил. лв. за обзавеждането и оборудването на трите помещения в сградата на Княжеския дворец. Те ще носят имената "Самодива", "Кукер" и "Малък змей". 

"В него  децата ще могат да се учат на някои от традиционните български занаяти и практики – грънчарство, тъкачество, везба, приготвяне на обредни хлябове и ястия, и други", допълни още Петър Кърджилов.

Предстои да бъдат изработени образователни програми. В началото ще се работи с по-малки деца, а на по-късен етап ще бъде направена и връзка с училищата.

В благотворителния концерт участие ще вземат ансамбъл "Чинари", Бистришките баби, Космическите гласове - Ваня Монева, Ива и Ева Валентинови, Нина Николина, Булгари и други.

Коментари ( 0 )