България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Holiday Heroes" отново събира герои, за да помагат на нуждаещите се

Гостите на Bulgaria ON AIR поканиха и екипа на телевизията да вземе участие в благотворителната кампания тази година

26.09.2017 | 12:00 Редактор: Жанета Нейкова

И тази година благотворителната кампания "Holiday Heroes" ще развива своите мащаби, за да помага на семействата в нужда. 

Чрез различни събития организаторите привличат бизнес компании, които влизат в ролята на спортни отбори и, забавлявайки се, те помагат на нуждаещите се.

"Подготвили сме най-различни мероприятия със състезания, като на 8 октомври стартираме в Пловдив с "Бизнес рън", а след това ще се проведе и турнир по "Пътна безопасност", информира в "България сутрин" Росица Томова.

Организаторът на Мисия "Безопасност" Десислава Василева обясни пред Bulgaria ON AIR, че новото тази година при този турнир е, че той е насочен към хората, които в своята професионална дейност трябва да шофират.

"Състезанието между отборите от бизнес компании ще се проведе два дни. В първия ден, участниците ще бъдат запознати с новите точки от Закона за движение по пътищата, както и обучение по безопасност, и често срещани ситуации на пътя. После ще тестваме знанията им чрез листовки", каза Василева.

Тя допълни, че през втория ден от турнира ще се проведе практическата част на състезанието, когато отборите ще излязат на полигон.

Гостите поканиха и екипа на Bulgaria ON AIR да вземе участие в благотворителната кампания като представител на медиите, които ежедневно информират зрителите за черната статистика по пътищата на страната.

На 22 октомври в зала "Универсиада" ще стартира баскетболният турнир. 

Организаторът Сандра Велчева Хънт заяви, че и тази година професионалните състезатели от Националната баскетболна лига ще бъдат ментори на отборите в състезанието.