България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

Ученици-хулигани пребиха свой преподавател

Задържани са от полицията и вероятно ще бъдат изключени, уточни директорът на школото Димитър Йорданов
Публикувана: От:

Още по темата

 

Дни след началото на учебната година, в професионалната гимназия по селско стопанство в град Садово се случи инцидент – ученици от 12 клас пребиха свой учител по време на час.

Трима ученици започват да нарушават дисциплината в четвъртия час. Започват да обикалят етажите и да отварят вратите на кабинетите. Започват да пречат на учениците и учителите и да създават напрежение за цялото училище. Двама от преподавателите отиват да се оплачат на заместник-директора. След като укротили буйстващите деца, всички тръгнали да се прибират по стаите. Изведнъж един от дванадесетокласниците намира дървен прът и пребива единия от оплакалите се учители. Това разказа за случая директорът на училището Димитър Йорданов. 

"Пребитият учител е изпратен моментално след това в болница, а сега е вкъщи под домашно лечение. Останалите преподаватели не са уплашени, но има известно притеснение", допълни още той пред репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова. 

"Предстои да се проведе родителска и учителска среща, на която ще се прецени каква ще бъде съдбата на побойниците. В момента те са задържани от полицията. Предстоят да се изяснят причините за този инцидент. Подобни прояви на агресия са непознати за училището ни. Съвсем възможно е да бъдат изключени", посочи Йорданов. 

 

Коментари ( 0 )