България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

Сделката с изтребителите ще стигне до задънена улица, категорични са експерти

Политологът Татяна Буруджиева е категорична, че не е приемливо премиерът да влиза в подобен словесен конфликт с президента
Публикувана: От:

Още по темата

 

Неприемливо е премиерът на една държава да говори по този начин за президента ѝ, посочи пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Татяна Буруджиева.

Повод за думите ѝ станаха словесните престрелки между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, който дойдоха вследствие на обвиненията от страна на ГЕРБ, че държавният глава лобирал шведските изтребители "Грипен".

"През 2016 година министър-председателя Бойко Борисов подписа решение на Министерски съвет, в което ясно е регламентирано с какво ще бъдат въоръжени българските Военновъздушни сили. Какво толкова може да се е случило година по-късно, че премиерът да е толкова възмутен от придвижването на сделката?", коментира още доц. Буруджиева.

Днес се очаква Временната анкетна комисия, която проучваше процедурата по закупуване на нов боен самолет да излезе с доклад, като предположенията са в него да пише, че ще трябва да се започне всичко отначало.

Пред Bulgaria ON AIR Георги Харизанов от Института за дясна политика допълни, че в дебатите и сблъсъците между различните политически партии няма нищо нередно, но е важно напрежението да не претърпи развитие. 

"Решенито и сделката за изтребителите за пореден път ще бъдат отложени във времето. Това е огромен харч, който за съжаление не е от приоритетните за обществото ни и не е по силите на сегашната ни икономика", категоричен бе Георги Харизанов.

Вижте повече във видеото.

Коментари ( 0 )