България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Кажи ми как" – новата песен на Йордан Марков

Предстои концерт на 3 октомври в Русе, а след това във Велико Търново, разказа естрадният певец пред Bulgaria ON AIR

20.09.2017 | 11:51 Редактор: Иван Берберов

Младият изпълнител Йордан Марков представя новата си песен "Кажи ми как". Това е лятно естрадно парче, което привиква красивите спомени за отминалия сезон и носи със себе си лека есенна носталгия.

"Николай Скерлев е направил видеото, което е снимано на остров Света Анастасия край Варна. Изключително красиво място, което е слабо познато за повечето българи. Музиката е дело на Кристиян Янкулов, текстът е на Мариета Ангелова, аранжиментът на Пламен Маринов. Песента не е чак толкова нова, но е непозната за аудиторията, тъй като едва наскоро направихме клип, а без видео едно парче в наше време не може да пробие", сподели певецът в студиото на "България сутрин". 

"Аз съм единственият млад изпълнител, който прави естрада. Това, което творя, е от душа и сърце. Моите песни и изпълнения се приемат много топло от публиката. Естрадата е стилът, който остава. Не минава вечер на забава без такива песни", отбеляза още той.

Марков е тръгнал на турне из страната, като датите за участията могат да бъдат намерени в профилите му в социалните мрежи. Предстои концерт на 3 октомври в Русе, а следващият се планира да е в края на месеца във Велико Търново, посочи независимият музикант. 

"Организацията за едно такова събитие е трудна, тъй като сме много хора и използваме много техника. Българската музика бе избутана настрани от англоезичната, но напоследък все повече млади хора се връщат към качествените български песни", уточни изпълнителят пред Bulgaria ON AIR.