България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Има ли формула за успешна кариера и хармонично семейство едновременно?

Лайф коуч Атанаска Иванова твърди, че отговорът на този въпрос е точно пред очите ни

20.09.2017 | 10:55 Редактор: Жанета Нейкова
Има ли формула за успешна кариера и хармонично семейство едновременно?

Каква е формулата една жена да съчетава ролята на майка, домакиня и човек с успешна кариера? Има ли тънкости, с които да запазим хармонията в семейството и да постигаме целите си?

Лайф коуч Атанаска Иванова гостува в "България сутрин", за да отговори на тези въпроси.

Експертът е категорична, че тази тема е актуална не само за жените, но и за мъжете. Силният пол носи отговорността на раменете си не само да носи пари и да има успешна кариера, но също така да бъде добър баща и съпруг.

"Като човек, който дълги години е бил отдаден на кариерата си, имах късмета да работя с компании, които са лидери в областта, да пътувам по света и забелязах практики в световен мащаб, които обединяват всички хора - желанието за щастие в живота", разказа Атанаска Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Тя твърди, че отговорът за ключа към хармонията е пред очите ни. 

Иванова издаде една от тайните за баланса, която е да не наблягаме само на успешната кариера или само на отлично майчинство. Проблемът при жените е, че залитат в крайностите, а да поставяш много голяма тежест само на едното пред другото не води до добри последици, обясни експертът.

"Няма нужда да чакаме детето да тръгне на градина, за да се завърнем и към другите си роли в живота. Ставайки майка, жената не трябва да забравя своите хобита и нещата, заради които нейният съпруг я е избрал. Балансът е изключително важен и трябва да помним онова, което ни зарежда", категорична бе Иванова.

Вижте повече във видеото.