България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

Революция в борбата с рака: Нови методи за лечение на онкологични заболявания

Разговор с д-р Росица Кръстева и проф. Кристиян Манеголд
Публикувана: От:

Още по темата

 

Според водещи лекари, специалисти в лечението на онкологични заболявания, в медицината в последните години бе извършена истинска революция в тази област. 

Екипът на "България сутрин" разговаря по темата с д-р Росица Кръстева - специалист с над 20 годишен опит, и проф. Кристиян Манеголд, член на борда на директорите на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб и професор в Хайделбергския университет. 

И двамата бяха категорични - най-добрият метод за лекуване в напреднал стадий на заболяването е химиотерапията, която може да удължи животът на пациентите с години.

Основният проблем обаче остава късното диагностициране. При раковите заболявания е от жизнена важност да бъдат открити навреме, за да може и лечението да бъде по ефикасно. 

Чуйте пълното интервю на Елисавета Коюмджиева с д-р Росица Кръстева и проф. Кристиян Манеголд.

Коментари ( 1 )
  • 1

    Людмил Трифонов

    15 сеп 2017 | 13:26

    През последните 60 години в публичното пространство са се появили 34 000 000 публикации и излъчвания на академични, професорски, докторски, журналистически и пр. съобщения и коментари за небивали открития, постижения и изумителни резултати по проблемите на терапията на рака и излекуваните болни. В резултат се увеличават заболяванията и смъртността от рак. Специалистите не знаят причината за рака и ловят черни котки в тъмна стая. Рекламата на медицинския бизнес е голяма, като на всеки бизнес. От много години у нас има разработка за излекуване на рака чрез каузална терапия (лечение на причината), но не се работи по нейното въвеждане в клиничната практика. Защо? Трябва да попитаме МЗ...