България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Талантът у всяко дете: Индивидуалният метод в образованието

Ние се съобразяваме с подрастващите, а не те с нас, отбелязаха Даниела Йорданова и Агнес Данкова пред Bulgaria ON AIR

11.09.2017 | 10:05 Редактор: Иван Берберов
Талантът у всяко дете: Индивидуалният метод в образованието

Индивидуалният подход във възпитанието на децата е един от най-модерните методи. Това включва специален тест, с който се определят заложбите на децата и им се помага да ги развият. Репортерът Валерия Цветанова посети един такъв детски образователен център в София. 

"Имаме индивидуален подход към всяко дете, като се съобразяваме с неговите способности. Опитваме се всяко дете да може да развива личните си качества и да покажем на родителите способностите на децата им. Моята роля е да преценя качествата на детето – доколко е интровертно или комуникативно. Тази информация се подава и на родителите, за да могат да разбират отрочетата си по-добре", отбеляза астропсихологът Даниела Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че е важно човекът, който обучава децата, да притежава качествата, които се опитва да преподаде. Обръщаме и специално внимание на родителите, за да могат да опознаят децата си по-добре, поясни още Йорданова. 

В центъра, който отваря официално врати на 27 септември в 17 ч., се изучават и бойни изкуства, балет, пеене, пиано, приложни изкуства. 

"Ние се нагаждаме спрямо детето, а не то към нас. Подходът е абсолютно индивидуален към всяко дете", отбеляза музикалният педагог Агнес Данкова.