България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Започна плановият ремонт на топлопреносната мрежа в София

Вижте в кои столични квартали няма да има топла вода до 11 септември

30.08.2017 | 08:49 Редактор: Мария Аладжова
Започна плановият ремонт на топлопреносната мрежа в София

Точно в полунощ половин София остана без топла вода, конкретно в южните и югоизточните райони, където до 11 септември ще се извършват ремонти дейности на топлопреносната мрежа.

Тази сутрин водата в ж.к. "Дружба" 1 и 2 все още е с по-високи градуси, както и в ж.к. "Слатина". Във високите части на ж.к. "Младост" и ж.к. "Студентски град" обаче вече нямат топла вода.

"На практика до 11 септември включително без топла вода ще останат нашите клиенти от "Дружба" 1 и 2, "Младост" от 1-ва до 4-та част, "Студентски град", "Дървеница", "Мусагеница", "Дианабад", "Изгрев", "Изток", "Слатина", "Гео Милев", квартал "Яворов", "Подуяне център" и квартал "Иван Асен", квартал "Лозенец" също ще бъде без топла вода", съобщи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Елизабет Павлова от "Топлофикация".

За повече информация клиентите могат да посетят сайта на дружеството или Facebook страницата.

За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено в месечните съобщения.

"В сметките за месец септември, които нашите клиенти ще получат към 15 октомври, ще бъде редуциран броят на дните с топла вода. В самите съобщения те биха могли да видят колко работни дни има тяхната абонатна станция. Става дума единствено за клиентите, които се снабдяват от ТЕЦ "София Изток". Достатъчно е да се обърнат към нашия кол-център и да подадат абонатен номер, за да бъде извършена съответната корекция", посочи Павлова.

В няколко обекта, разположени в ж.к. "Фондови жилища", както и в ж.к. "Банишора", отделни сгради ще останат без топла вода почти до 30 септември, предупредиха още от "Топлофикация".