България сутрин

Водещи: Лора Инджова и Златимир Йочев. От 06,30 до 9,30

Водещи:
Лора Инджова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

Слънчевите затъмнения: Истини и митове от миналото

Явленията са били остро критикувани от хората, посочи пред Bulgaria ON AIR астрологът Галина Герасимова
Публикувана: От:

Още по темата

 

За пръв път от 99 години пълно слънчево затъмнение премина над Съединените щати - от западното до източното крайбрежие. Това е първото такова над САЩ през 21 век и първото там от 1991 г., което обаче можеше да бъде наблюдавано само от Хавай. 

Още по темата

 

Пълно затъмнение, което преминава над цялата държава, е много рядко. Предишното е било на 8 юни 1918 г.

Още по темата

 

За истините и митовете около слънчевите затъмнения репортерът на Bulgaria ON AIR Валерия Цветанова разговаря с астролога Галина Герасимова. 

Още по темата

 

В "България сутрин" тя подчерта, че подобни явления в миналото са се приемали много драматично, тъй като единствено астролозите и астрономите са били запознати с тях.

"Намаляването на светлината посред бял ден е символизирало много неща, будещи безпокойство в обикновените хора. Носели са се много легенди. Това обаче не е съвсем без основание, тъй като Космосът и съзнанието на човека притежават единен характер", обясни Галина Герасимова.

Тя посочи още, че преди векове съзнанието се е свързвало със слънцето. Именно затова, когато небесното тяло е било затъмнено, човечеството е смятало, че това ще доведе до войни и болести.

 

 

 

Коментари ( 0 )