България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нестандартно: Бижута с пясък от цял свят

Йоана Данова представи част от своята колекция в студиото на Bulgaria ON AIR

22.08.2017 | 09:50 Редактор: Тодор Петров
Нестандартно: Бижута с пясък от цял свят

Бижутата са неизменен дамски аксесоар. В минутите за лайфстайл в "България сутрин" ви представихме Йоана Данова и нейните нестандартни бижута, изработени от пясъци от различни точки на света. 

"От малка винаги съм харесвала камъчета и мънички, шарени неща. Може би това е причината, поради която започнах да правя бижута. Все още не съм започнала да ги изработвам от благородни метали", сподели тя в студиото на Константина Живова.

Някои от частите за бижутата поръчва от интернет, а всичко останало събира от плажовете и получава от свои приятели, който са ѝ носили между 30-40 грама и 2,5 кг пясък.

В студиото на Bulgaria ON AIR Йоана показа бижута от малки рапани и мидички върху различен пясък от цял свят. Има и парти колекция, която е съставена от цветни бижута, съдържащи множество миниатюрни топчета под гланцирана повърхност.

Йоана Данова добави, че любимият ѝ пясък е от Сейшелите и Занзибар, а изработването на едно бижу отнема над час, след което се изчаква един ден, за да изсъхне. Тя посочи, че дамите са запленени от мястото, от което идва пясъкът в бижутата.

"Бижутата ми са подходящи както за ежедневно ползване, така могат да бъдат желаният акцент към даден тоалет. Летните бижута са основно от пясъци. Сега събирам камъчета от върхове от цял свят", каза още Йоана.