България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Проф. Мермерски съветва: Време е да заредим организма за зимата!

Консумирайте прополис, зехтин и зрели плодове и зеленчуци

15.08.2017 | 07:48 Редактор: Тодор Петров
Проф. Мермерски съветва: Време е да заредим организма за зимата!

Можем ли да се излекуваме с билки и да подсилим организма си за предстоящите есен и зима? Според проф. Христо Мермерски отговорът е твърдо "да".

"Сега е времето за зареждане на организма и подготовката му за зимата. Всички плодове и зеленчуци са в най-добро състояние, като изключим гръцките дини", посъветва проф. Мермерски в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му първо трябва да си купим прополисова тинктура и с клечка за уши да намажем венците, езика и устната кухина, тъй като прополисът унищожава бактериите и вирусите. 

"Трябва да изградите силна имунна система. Сутрин като станем, вместо да закусим банички вземаме два узрели домата, които осигуряват витамин А и витамин C", посочи проф. Мермерски и препоръча консумацията на зехтин върджин за дълголетие.

За пречистване на кръвоносните съдове той препоръча изпиването сутрин на чаша вода с лъжица ябълков оцет и лъжица полифлорен мед. Гостът в "България сутрин" подчерта, че плодовете и зеленчуците трябва да се консумират в сурово (необработено) състояние

"За стомаха ще пиете 20-30 капки прополис. Трябва обаче прополисът да е чист, той има и противораково действие. Твърдя, че можем да излекуваме рак на кожата или хепатит C срещу 3-4 лева", каза още проф. Христо Мермерски.