България сутрин

Водещи: Лора Инджова и Златимир Йочев. От 06,15 до 9,00

Водещи:
Лора Инджова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

КЗП: Скандалите по Черноморието са шумни, нарушенията - намаляват

Не може всеки да си измисля такси, категоричен бе председателят на комисията Димитър Маргаритов
Публикувана: От:

Още по темата

 

Ако преддоговорните отношения и условия са поставени по категоричен и ясен начин, то търговецът е в правото си да сключи сделката с потребителя. Но ако търговецът целенасочено премълчи част от условията, то той е в нарушение. 

Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в студиото на "България сутрин" във връзка с нашумелия казус таксата "Празен стол" в Созопол, където ресторантьор въведе такса за незает стол на масата. 

"Санкциите, които ще бъдат наложени на ресторантьора, могат да бъдат от 1000 до 30 000 лв. за нелоялно търговско поведение, а при второ подобно нарушение - до 50 000 лева. Могат да бъдат предявени определени условия преди сключването на сделката, но не може всеки да си измисля такси", категоричен бе Маргаритов пред Bulgaria ON AIR. 

По негови думи проверките на комисията показват, че нарушенията по Черноморието намаляват, въпреки че не всичко е изрядно.

"От началото на сезона сме направили около 2500 проверки и сме написали близо 150 акта. Сезонът минава добре. Тежки нарушения няма. Да се надяваме, че така и ще продължи", отбеляза той.

 

Коментари ( 0 )