България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Безвкусно ли се облича българинът?

Различното облекло се носи от свободни хора, смята модният критик Любомир Милчев-Денди

11.08.2017 | 10:46 Редактор: Иван Берберов
Безвкусно ли се облича българинът?

За да се облича човек свободно и различно трябва да има свободна и различна душа. Навсякъде може да се открият хора, които се обличат безвкусно. Нашето общество не може да преодолее факта, че различните професии и длъжности не е задължително да спазват строги модни норми. 

Това каза модният критик Любомир Милчев-Денди в студиото на "България сутрин". Според него трябва да носим дрехите, които ни карат да се чувстваме добре.

"Хората у нас се изживяват като морални съдници по всяка тема. Цвят на сезона няма, всеки може да носи каквото си поиска и да го комбинира както реши, стига да е с вкус", отбеляза родният моден експерт пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи комбинирането на дрехи, които са предназначени да се носят в комплект, е лесно. Частта, която била белег за добрия вкус, идвала тъкмо когато се съчетават елементи на облеклото, които не са създадени да са заедно, но си отиват, поясни още той.

За финал на разговора Денди отбеляза, че имаме невероятни български дизайнери, който изготвят шедьоври, но за жалост българската индустрия и общество не им обръщат никакво внимание, поради което те са принудени да творят в чужбина.