България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Дървета-убийци дебнат от всеки ъгъл... Кой ще поеме отговорността?

Липсата на контрол от страна на институциите е една от основните причини за нелепите инциденти, смятат експерти
Публикувана: От:

Още по темата

 

Отговорността за състоянието на дървесната растителност в частен имот е на собственика. Вината е в това, че няма нито контрол, нито наблюдение. На много места в столицата ни има тополи, чийто живот в градски условия е не повече от 50-60 години, след което стават опасни, тъй като могат да паднат във всеки един момент. Това каза ландшавтният архитект Симеон Недев пред Bulgaria ON AIR по повод падналия клон от дърво, който уби 38-годишен мъж в София.

Инцидентът се случи вчера (9.08) около 16 ч. на бул. "Цариградско шосе". Клонът е паднал, докато човекът извършвал товарни дейности. 

Това е третият подобен случай в столицата от началото на месеца. На 1 август паднало паднало дърво рани млада жена на ул. "Тракия" в столицата. Тя бе настанена в интензивното отделение на Университетската болница "Царица Йоана" със счупен крак и счупване в областта на кръста.

Само няколко дни по-късно, на 4 август огромен клон падна върху майка с дете в Борисовата градина. Детето е невредимо, но майката е с наранявания по тялото.

"Безспорно е необходимо да се предприемат действия за предотвратяване на подобни случаи. Много е важно собствениците да сигнализират за опасни дървета в имотите си. Столичната община трябва да обедини усилия с гражданите и експертите, за да може те да се паспортизират и да не се стига до следващи инциденти, категоричен бе съпредседателят на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет Симеон Славчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Коментари ( 0 )