България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вечер в памет на Джани Версаче в София

Събитието е по случай 20-та годишнина от смъртта на италианския дизайнер

17.07.2017 | 12:00 Редактор: Мария Аладжова
Вечер в памет на Джани Версаче в София

Във вторник, на 18 юли, Академията за мода организира събитие в памет на италианския дизайнер Джани Версаче. 

Поводът е 20-та годишнината от неговата трагична смърт на 15 юли 1997 година.

"Аз ще изнеса една кратка мултимедийна лекция, презентация, за стила, творчеството, делото и най-вече естетическото наследство на Джани Версаче. Събитието ще бъде уважено от г-жа Луиджина Педи, която е директор на Италианския културен институт в България. Също така вече са потвърдили своето присъствие и участие такива видни дами като г-жа Йордана Димитрова - Мисис България, г-жа Мерлина Арно, която получи наскоро наградата Златна игла за модна иновация", разказа в "България сутрин" проф. Любомир Стойков, който е председател на Академията за мода.

В рамките на срещата ще бъдат представени и произведения на Ставри Калинов, вдъхновени от Джани Версаче, и направени чрез специална техника - вакумирано стъкло.

"Джани Версаче не е просто емблематична личност, не просто моден иноватор, а феномен, тъй като олицетворява смисълът на това чрез облеклото си ти да живееш пълноценно, да си влюбен, да си разкрепостен, да си зашеметен и зашеметяващ с тази красота, която той създаваше", добави проф. Стойков.