България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Чакането свърши: Новият сезон на "Игра на тронове" е тук!

Кинокритик и фенове коментират култовия сериал пред Bulgaria ON AIR

17.07.2017 | 09:20 Редактор: Тодор Петров
Чакането свърши: Новият сезон на

Излиза новият 7-и сезон на култовия сериал "Игра на тронове", а феновете вече тръпнат в очакване да разберат какво ще се случи с любимите им герои.

"Обикновено в първия епизод се вижда накъде ще тръгнат нещата. Винаги след ужасяващия финал на сезона следва прегрупиране, героите заемат позиции", каза в "България сутрин" кинокритикът Димитър Маринов и предположи, че в новия сезон събитията ще се случват много бързо.

Той добави, че част от историите за новите герои са базирани на романа и има много сериозна литературна основа. Димитър Маринов обаче подчерта, че следващите сезони са напълно самостоятелни и са изпреварили книгите по историята.

Кинокритикът призна, че не е прогнозирал такъв успех на "Игра на тронове". 

"Отношението в книгите към най-малкия детайл се пренесе и на екран. На финала имаме епични епизоди, които киното в момента не може да достигне", посочи още той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Фенове на сериала споделиха пред Лора Инджова и Константина Живова, че харесват много и книгите на Джордж Мартин, признавайки, че някои сюжетни линии са представени много по-добре там.

"В този сериал има много смърт, затова вкарват нови актьори. Постави се очакваност за герои, които ще оцелеят до финала на сериала, но всъщност не е така", споделиха момчетата.

Според тях хората, които не са гледали "Игра на тронове", са пропуснали много голямо количество неочаквани случки.