България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Любител планинар с благотворителна изложба, в помощ на дете със спина бифида

"Храмът на свободните" е галерия от 24 снимки на Рила и Пирин, средствата от която ще помогнат за лечението на 13-годишната Криси

13.07.2017 | 11:16 Редактор: Жанета Нейкова
Любител планинар с благотворителна изложба, в помощ на дете със спина бифида

Благотворителната фотоизложба "Храмът на свободните" прави своето откриване днес. Галерията включва 24 снимки от Рила и Пирин, направени от любителя планинар – журналистът Никола Стойнов.

Приходите ще бъдат дарени за подпомагане на лечението на 13-годишната Кристина Недялкова, която е родена с тежкото гръбначно заболяване спина бифида и с хидроцефалия.

Криси и семейството й са много свързани с планините. Родителите й Захари и Виктория Недялкови са планинари и планински спасители, а баща й работи и в метеорологичната станция на връх Мусала.

"Местата, които са показани на фотографиите са предимно от най-високите части на Рила и Пирин. Преди 3 години и половина с мои приятели се качихме на Черни връх и тогава се запалих отново към планините, които не бях посещавал 20 години", разказа за "България сутрин" Никола Стойнов, който решава да направи благотворителната изложба, за да помогне на малката Криси и нейното семейство.

Картините се продават в голям и малък размер и всеки един лев ще бъде дарен за подпомагане на лечението. Който иска да закупи фотографиите, може да посети изложбата, чието откриване стартира днес от 19.00 часа във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-градина.

Галерията може да бъде видяна до 24 юли.

Банковата сметка, по която се набират средства за лечението на Криси е:
BG20BPBI79424005838602 
Пощенска банка
Титуляр: Виктория Христова Недялкова