България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Hills of Rock 2017 - 32 банди "взривяват" Пловдив на 3 сцени

Бюджетът ни е в пъти по-нисък от нормалните, но водим едни от най-големите имена, обяви музикалният продуцент Иван Нестеров пред Bulgaria ON AIR

28.06.2017 | 09:24 Редактор: Тодор Петров
Hills of Rock 2017 - 32 банди

32 групи и около 15 хил. души се очакват на предстоящия рок фестивал в Пловдив - Hills of Rock 2017. Фестивалът започва на 30 юни, а бандите ще забиват на 3 сцени. Това обяви в "България сутрин" музикалният продуцент и един от организаторите на събитието Иван Нестеров - Амебата.

"Предполагаме, че поне още 2 години ще съществува фестивалът, а с подкрепата на Пловдив и рекламодателите, и по-дълго. Работим с най-големите световни промоутъри и успяхме да ги убедим да доведат едни от най-големите имена", сподели той в студиото на Bulgaria ON AIR. 

На сцената ще забиват групи като Epica, Evanescence, Three Days Grace, Guano Apes Krossfire, стана ясно още от думите на Иван Нестеров, който напомни, че все още има билети за събитието.

"Бюджетът ни е в пъти по-нисък от нормалните. Подкрепата е от Фондация "Пловдив 2019". Ще има и много български групи, включително от Пловдив", сподели музикалният продуцент..

Момчетата от Hayes & Y, които творят на английски език, са сред тези, които ще забавляват публиката в Пловдив. Басистът Ивайло Делев сподели, че да пееш на собствения си език ти поставя граници и те спира. 

"В един момент, когато те чуят чужденци и искат да запят, не могат. Ползата от фестивала е огромна", коментира той.

Вокалистът и китарист Благослав Анастасов уточни, че момчетата харесват много българския език, но чсто фонетично рок музиката звучи по-добре на английски. По думите му това е възможност българските групи да бъдат забелязани и да се качат на сцена, тъй като цяла година свирят по клубовете.