България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Белгийският премиер свиква Съвета за сигурност

Ситуацията в града в момента е спокойна

21.06.2017 | 08:42 Редактор: Василена Василева
Белгийският премиер свиква Съвета за сигурност

Белгийският премиер Шарл Мишел свиква съвета за сигурност. Снощи той благодари на властите за бързата реакция, които в рамките на 1-2 часа обезвредиха нападателя и обезопасиха района. 

Според очевидци версиите за експлозиите на Централната гара в Брюксел са различни. Някои твърдят, че са чули 1 взрив, последван от изстрели, други смятат, че са били цели 3. Ситуацията в града в момента е спокойна, а Централната гара е единственото отцепено място. Това съобщи от Брюксел журналистът на Bulgaria ON AIR Милена Милотинова.

Снощи властите евакуираха и централния площад "Grand Place", който е една от най-популярните туристически дестинации в града. 

Заради мерки за сигурност много хора останаха блокирани в кафенетата и ресторантите, а други не бяха допуснати до хотелите си, някои дори до собствените си домове.

През цялата нощ дежуряха военни, които помагаха за огледите на мястото. От стрелбата и от експлозията не е пострадал никой, съобщават властите.

Засега не е ясно дали взривното вещество е било малко или бомбата не е била добре направена и не се е взривила цялата.

Свидетели твърдят, че освен куфара мъжът, облечен в бяла риза и черен панталон, бил препасан и с шахидски колан. Самоличността му все още не е известна.

Снимка: Bulgaria ON AIR