България сутрин

Водещи: Лора Инджова и Златимир Йочев. От 06,15 до 9,00

Водещи:
Лора Инджова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

Да декларираш имоти или да не декларираш? Попита Петър Чобанов

Излиза голяма сума пари, но тя си има обяснение, твърди финансовият министър за доходите на депутата Делян Пеевски
Публикувана: От:

Още по темата

 

От една страна казваме, че имотните декларации са бутафорни, а от друга, когато се появят големи суми - реагираме. Тогава, кое е по-добре? Да декларираш или да не декларираш в тази ситуация? Това попита Петър Чобанов, бивш министър на финансите в студиото на "България сутрин".

Политиците декларираха имотите и парите си, съобщи Сметната палата миналата седмица. Впечатление направи сумата, представена от депутата Делян Пеевски - почти 8 млн. влогове в страната и 4 млн. и половина от такива в чужбина. 

Журналисти, гости на Bulgaria ON AIR, се обединиха около мнението, че липсва законодателен орган, който да контролира и проверява имотните декларации. "Има достатъчно органи", заяви Чобанов, но веднага бе запитан "Вършат ли си те работата?"

Още по темата

 

"Господин Пеевски е най-проверяваният човек в страната. Излиза голяма сума пари, но тя си има своите обяснения. Най-вероятно ще ги чуем. Веселин Марешки е бизнесмен отдавна, който също е проверяван и ще разберем до какви изводи ще доведат тези проверки", отговори бившият финансов министър.

Гостът на телевизията коментира и темата за фалита на банка КТБ от 2014 година и по-конкретно изказване на политика Муравей Радев от 2015 г., в което той твърди, че именно Петър Чобанов стои в основата на случилото се тогава. 

"Бях предложил част от банката да продължи да работи, но политиците в парламента по това време отхвърлиха предложението. Само ДПС одобри закона за заздравяване на КТБ", посочи Чобанов.

Той бе категоричен, че изказванията на Муравей Радев са неоснователни. 

 

Коментари ( 0 )