България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фестивал на италианските филми ще зарадва столицата

Той ще се проведе в кино "Люмиер" от 19 до 23 юни, разказа Марко Монтеки, председател на Българо-италианската камара

16.06.2017 | 09:57 Редактор: Иван Берберов
Фестивал на италианските филми ще зарадва столицата

Фестивалът на италианското кино в България ще се проведе от 19 до 23 юни в София. Тази година той е с акцент върху областта Пуля. Това е регион свързан с реализацията на много италиански филми, известен като туристическа дестинация и с традиции в кулинарията. 

В този регион е роден и приятелят на България, световно известният актьор и режисьор Мигеле Плачидо. Той ще представи на фестивала два свои филма. Единият е режисиран от него, а в другия играе.

Фестивалът ще започне с  филма на Плачидо "Голямата мечта". Това е биографичен филм за режисьора. Става дума за живота му като младеж преди да започне да се занимава с кино. Тогава той е бил полицай. С този филм българската публика ще може да се запознае повече с личността на режисьора.

Това отбеляза в студиото на "България сутрин" Марко Монтеки, председател на Българо-италианската камара, а за превода помогна Таня Траянова.

"Тази година фестивалът ще се проведе в кино "Люмиер", тъй като залата е по-голяма и ще можем да задоволим интерес от размирите на миналата година. Ще излъчим 8 филма, предимно комедии", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видеото!