България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Най-големите имена от света на модата и изкуството на Balkan Fashion Week

Основателят на италианската академия за мода и дизайн Даниеле Фитоле с коментар за седмицата на модата пред Bulgaria ON AIR

09.06.2017 | 09:58 Редактор: Василена Василева
Най-големите имена от света на модата и изкуството на Balkan Fashion Week

Модата среща киното. Под това мото преминава Балканската седмица на модата в Ню Бояна Филм Студиос. Събитието превръща столицата ни в най-големия фешън град в Източна Европа и е първата седмица на модата в световната история, която се провежда сред кино декори.

"Българските модни дизайнери са изключителни професионалисти. На модното шоу снощи бяха представени много различни марки", посочи в студиото на "България сутрин" Даниеле Фитоле, основател на италианската академия за мода и дизайн.

Той сподели, че за него модният дизайн е съставен от много важни дедайли, а модерният дизайнер се нуждае от цялостна концепция, страст и обширен поглед върху света. Трябва да бъде сигурен в техническото изпълнение, различните платове и не на последно място с цените на крайните продукти.

Balkan Fashion Week ще продължи до 11 юни, а организаторите са предвидили изключително интересни семинари с участието на едни от най-големите имена в сферата на модата и изкуството от целия свят.