България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Благотворителен футболен турнир сблъсква български фенклубове на чуждестранни отбори

Събитието е на 10-11 юни на терените на "Спортна София", а парите отиват за болни от диабет деца

09.06.2017 | 09:28 Редактор: Иван Берберов
Благотворителен футболен турнир сблъсква български фенклубове на чуждестранни отбори

За седми пореден път се провежда турнирът на фенклубовете на чуждестранни отбори в България, а за четвърта поредна година той е с благотворителна цел. Тази година обект на благотворителната кампания ще бъде организацията "Култура без граници", а парите ще отидат за дечица, които са болни от диабет. 

Това сподели Благой Симеонов, председател на фенклуба на "Ювентус" в България,  Иван Иванов, председател на фенклуба на "Интер" в България и Алекс Христов, участник в детската Шампионска лига в студиото на "България сутрин".

"Миналата година турнирът беше в подкрепа на деца с онкологични заболявания. Събрахме близо 13 хил. лева. Тази година се надяваме да съберем също голяма сума, за да можем да помогнем, а и да се получи добър турнир. Ние всеки път излизаме за благотворителност и играем за забавление. Всичко е в името на благотворителността", посочиха те пред Bulgaria ON AIR.

А събитието ще се проведе в София, на терени "Спортна София" в квартал "Зона Б5" на 10-11 юни - началаният час е 9:00. 
 
"В събота ще играят големите, а в неделя ще бъде детската Шампионска лига. Надяваме се на всички да им хареса – и публика, и участници. Всеки е поканен да дойде, трябва да се помага на хората в нужда, особено деца", споделиха те.