България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Историите на принцеса Точица" - интерактивна книга, пазеща спомени

Постарах се малките читатели да са максимално свързани с историята, сподели авторът Ралица Найденова

05.06.2017 | 11:42 Редактор: Тодор Петров

"Историите на принцеса Точица" е интерактивна книга, написана от графичния дизайнер и майка на две момиченца Ралица Найденова. Разговорите с голямата й дъщеря Ная я вдъхновят да събере най-забавните истории и лично да ги илюстрира в книгата, посветена на принцеса Точица. 

"Постарах се малките читатели да са максимално свързани с историята, като героите непрекъснато им поставят въпроси. Това е книга, в която децата освен да четат, могат да рисуват и пишат, затова я нарекох интерактивна. Идеята ми беше книгата да съхрани спомените", сподели тя в "България сутрин".

Тя коментира и често неудобната тема за разговор между родители и деца за секса. Гостът на Константина Живова посочи, че историите за "сексуване" са се появили, след като книгата вече е била написана. 

"Преди време дъщеря ми ме попита какъв е глаголът на думата "секс" и измисли "сексувам". Въпросът за секса е този, който ние като деца никога не задавахме на своите родители", призна Ралица Найденова пред Bulgaria ON AIR.

Тя сподели още, че голямата й дъщеря не е помнила нищо от това, което е написано в книгата. Разбрала е, че "Историите на принцеса Точица" е посветена на нея в Деня на детето на 1 юни.