България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Никога не приех рака... Биляна го пребори и разказва

Трябва да бъдем позитивни, призова тя от ефира на Bulgaria ON AIR

13.04.2017 | 10:39 Редактор: Иван Берберов
Никога не приех рака... Биляна го пребори и разказва

Всяка жена трябва да се преглежда сама всеки ден за евентуално раково заболяване на гърдите си, каза преборилата се с онкологичното заболяване Биляна Борисова в студиото на "България сутрин".

"Направих си профилактичен преглед една сутрин, нещо, което трябва да прави всяка жена сама. Никога не приех рака като някакво заболяване, приех го като част от мен и част от семейството ми", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя разказа, че след като е разбрала за болестта се е оперирала, а след процедурата е станало ясно, че ракът й е злокачествен.

"Оперирах се щом разбрах за бучката. Не беше по-голяма от грахово зърно. След това претърпях химиотерапия, лъчетерапия и хормонална терапия", сподели Борисова.

В момента при нея всичко е нормално. Няма разсейки.

"Трябва да бъдем позитивни! Здравите клетки са толкова малко, не бива да ги унищожаваме с нерви. Никога не приех рака. Гледам на него като грип - нещо, с което трябва да се преборя", препоръча тя.

На 30 април в Перник, в зала "Борис Гюдеров" ще се проведе събитие за събиране на средства за лечението на две онкоболни деца, каза Борисова. 

Фотографът Марин Банков пък ще подреди фотоизложба, посветена на жените с рак на гърдата.

Тя ще включва 12 кадри на жени с любимото им цвете. Целта отново е да се съберат средства за лечение на онкоболните.

Вижте още!

През юни в София ще се проведе Balkan Fashion Week - първата седмица на модата в историята, която ще бъде организирана в Nu Boyana Film Studios.

Събитието е под наслов "Киното среща модата!". 

В момента в София е режисьорът на спотове на големи световни модни марки Джейсън Ласт. Той прави видеото за модната седмица у нас.

С него и с модния журналист и организатор на събитието Мира Постолаче се срещна колегата Асен Манасиев.

Вижте във видеото по-горе.