България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Съставянето на правителство - рискована задача?

Ситуацията определено е тревожна, смята Светлин Танчев от "Народен съюз"
Публикувана:

Още по темата

 

Ситуацията в страната определено е тревожна. Съставянето на правителство ми изглежда доста рискована задача. Допускам, че е възможно да не се състави кабинет.

Това каза Светлин Танчев от "Народен съюз" в предаването "Денят ON AIR". Въпреки че от "Народен съюз" нямат нужния резултат на изборите, Танчев посочи, че имат желание за сформиране на правителство, най-малкото, защото на България й предстои председателство на Европейския съюз (ЕС) и това е една много отговорна и важна задача. 

"Председателството на Съвета на ЕС означава, че България залага дневния ред за следващите 6 месеца на Европейския съюз", уточни Танчев.

Той смята, че за да спечели България, трябва да имаме адекватни политици, които ще постигнат целите за страната ни, но не е уверен, че това може да се случи. 

"БСП много добре успяват да маскират своите действия в конюнктурни правила. От друга страна, ГЕРБ, обвързвайки се с Патриотите и "Воля", има вероятност да свали рейтинга си", поясни той пред Bulgaria ON AIR. 

Светлин Танчев е на мнение, че Бойко Борисов трябва много адекватно да се позиционира и заяви, че не е сигурен докъде е толерантността на лидера на ГЕРБ в момента. 

По отношение на "Народен съюз" Танчев каза, че не са се отказали да търсят дясното, центъра, както и реализацията на идеите си. 

"Трябва да седнем да говорим за организационни въпроси и как да продължим напред като един субект", заключи Танчев.

Целия разговор вижте във видеото:

 

Коментари ( 0 )