България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сюжетът за войната влиза в ефира на Bugaria ON AIR

Сериалите "Черни коне" и "Довереникът" стартират още този месец

10.03.2017 | 10:33 Редактор: Жанета Нейкова
Сюжетът за войната влиза в ефира на Bugaria ON AIR

Войната като сюжет влиза в ефира на Bulgaria ON AIR във формата на сериали. През март зрителите на политематичната телевизия ще могат да проследят историята на "Черни коне" и "Довереникът".

За новите попълнения в програмата ни информира от студиото на "България сутрин" Петя Славова - кинокритик и културен редактор в сайта Dnes.bg

"Силата на сериалите нараства все повече и имената от голямото кино се включват и на малкия екран. Случаят с двата нови проекта е същият", разказва Славова.

Още утре зрителите ще могат да видят сръбската поредица "Черни коне", която ще се излъчва всяка събота и неделя от 22 ч. Режисьор е любимият на няколко поколения Любиша Самарджич. 

"Сюжетът ни връща във времето на Първата световна война и малко след нея. Този период е погледнат през призмата на трима млади хора", каза кинокритикът.

"Довереникът" е японска тайга-драма, която изпраща зрителите още по-назад във времето. Той ни пренася в средата на 16 век, в Япония, когато тя е разделена на различни територии.

Няколко лидера се опитват да властват над страната, а главният герой е много предан на един от тези лидери, който се опитва да я обедини.

"Довереникът" ще се излъчва от 16 март, всеки делничен ден в 20.40 ч.