България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Младост"-ки драми! Кадиев отвръща на Авджиева

Бившият кмет на района съди политика срещу клевета, а той коментира случая пред Bulgaria ON AIR

21.02.2017 | 08:41 Редактор: Жанета Нейкова

Бившият кмет на район "Младост" Цвета Авджиева е завела дело за клевета срещу Георги Кадиев. 

Вчера в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR тя коментира темата и обвини политика за тиражирана от него клевета, а именно, че нейният зет е част от фирмата строител, срещу която месеци наред протестират жителите на квартал "Младост". 

Кадиев гостува днес в предаването "България сутрин" и обяви: "Госпожа Авджиева забравя, че първичният проблем се състои в стотиците хора, които излязоха срещу нея на протест, а не защото аз съм ги накарал или някой друг. Те искат да защитят зелените площи".

Кадиев коментира как бившият кмет е завела дело срещу него за 180 хил. лева, като 100 хил. от тях за пропуснати заплати, а 80 хил. са за душевни страдания. Политикът се пошегува, че, за да имаш душевни страдания, първо трябва да имаш душа.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че на съдебното дело ще призове като свидели цялата изпълнителна комисия на ГЕРБ, включително кметът Йорданка Фандъкова, за да обяснят защо са поискали оставката на Цвета Авджиева, както и да опишат мотивите за нея. 

Част от обвиненията, които Авджиева отправя срещу Кадиев, са и тези, че той е участвал в изготвянето на устройствения план на квартала. Кадиев категорично отрече тези нейни твърдения като каза, че планът е бил приет 2009 година и политикът е бил единственият, който е гласувал в СОС против него. 

"И тогава си имах проблеми с БСП", сподели той.

Друга тема, която Авджиева постави на преден план срещу политика, е къде се намират неговите две къщи. 

Кадиев отвърна, че има една къща и тя се намира в района на Панчарево. 

"Какво значение има къде се намира?", попита той.