България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кадиев подкрепя забраната за строж в "Младост 1", но не се бъркал в администрацията на района

"Изплашиха се от нас", каза той относно отказа на съда да регистрира "Нормална държава"

13.02.2017 | 08:36 Редактор: Мария Аладжова
Кадиев подкрепя забраната за строж в

"Нормална държава" на Георги Кадиев поема в нова посока - сега на дневен ред за членовете на формацията е събирането на подписи, за да може независими кандидати да се преборят за място в Народното събрание. Това обяви самият Кадиев в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

"Съдът ни отказа регистрация с абсолютно политически мотиви - липса на цели на устава", възмути се той.

"Изплашиха се от нас според мен, но така или иначе животът е такъв, какъвто е. Насила ни натикаха в друга посока и това, което в момента правим, е една мрежа от независими кандидати за народни представители. Ето - хората искаха мажоритарни избори, ето им мажоритарни избори", коментира още Кадиев.

Към момента независими кандидати, подкрепени от "Нормална държава", има в София, Плевен, Ловеч, Варна, Благоевград, Пловдив, Смолян, Ямбол.

"Започва събирането на подписи. Да си независим кандидат е по-трудно, отколкото партиен. Нужни са 1000 подписа от всеки МИР, където имате кандидат - ако имате 11 кандидати в тази мрежа, всеки от тях трябва да събере по 1000 подписа. Една партия събира 2500 за цялата страна", посочи Кадиев.

Той коментира и Изабела Сярова, която е собственик и инвеститор в строеж срещу блок 64 в квартал “Младост 1”, и която обяви гладна стачка, с твърдението, че кметът на район "Младост" Десислава Иванчева я подлагала на тормоз заради намерението ѝ да строи.

Кадиев посочи, че Сярова била системен нарушител що се касае до процедурите за строене в района и подкрепи становището на администрацията да забрани конретния строеж.

"Ние подкрепихме гражданската кандидатура за кмет, направихме кампанияпта заедно, направихме концепцията за явяване. Финансирането беше 100% от членове на "Нормална държава", направихме един подарък на гражданите - оттук нататък не съм се бъркал по никакъв начин кой какво прави", поясни Кадиев.

За финал той посочи, че според него "Топлофикация" трябва да е 100% общинска със силен ангажимент на Столичната община и заяви, че неподменени топлопроводи довели до тежката авария, която остави без парно и топла вода няколко квартала в София.