България сутрин

Водещи: Лора Инджова, Симеон Белев и Константина Живова. От 06,30 до 10,30

Водещи:
Лора Инджова, Симеон Белев, Константина Живова

Изпълнителен продуцент:
Катерина Илиева

Продуценти:
Деница Нейчева, Иво Тодоров

Редактори:
Тома Лазаров, Ели Кoюмджиева, Валерия Цветанова

Джуджи: В обществото се налагат безумни стандарти за красота

Хората са изгубили моралните си ценности и затова прибягват до външни манипулации, каза журналистката пред Bulgaria ON AIR
Публикувана:

Още по темата

 

Как се промени представата за красивото и кое налага това да гоним образа на куклите Барби?

Според журналистката Деляна Маринова-Джуджи това се налага от комерсиализацията на обществото. В предаването "България сутрин" тя посочи, че най-изконното човешко желание е да се харесаш и да бъдеш приет, а в съвременното общество това най-лесно се случва с външния вид.

"В обществото се налагат едни стандарти за красота, които са тотално безумни", коментира Джуджи в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. "Съвсем скоро Джулия Робъртс написа: "Време е да свалим маските". Тя каза, че красотата на 21 век е ненормална. Всъщност се бяга много от същността на нещата и от вътрешната красота", допълни Деляна Маринова.

По думите й ние сами сме виновни след всяка изминала година всичко да става все по-грозни и по-изкуствено. "Абсолютно е опасно, защото сме свидетели на това 18-годишни момичета да получават като подарък от родителите си за абитуриентския бал уголемяване на бюста", коментира Джуджи.

Тя допълни, че преекспонирането на изкуствената, измислената, пластмасовата красота крие рискове за здравето.

"Хората до такава степен са изгубили моралните си ценности, толкова не се харесват вътрешно, че прибягват до всички тези външни манипулации, за да може поне малко да се почувстват по-добре", заключи журналистката пред Bulgaria ON AIR.

Вижте във видеото пълния разговор:

 

Коментари ( 0 )