България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Италианският лицей организира благотворителна изложба с картини на деца

Към момента са събрани около 5000 лева

23.12.2016 | 09:31 Редактор: Ирина Георгиева
Италианският лицей организира благотворителна изложба с картини на деца

По повод 40-годишнината от създаването си, Италианският лицей организира благотворителна изложба с картини на деца, а средствата от закупуването им ще отидат за благотворителност.

"Целта ни беше да проявим благотворителност не само по време на Коледа, а и през цялата година. Искам да благодаря на ръководството, която предостави тази зала за постоянна картина галерия и на учениците, заедно с Иван Яхнаджиев ще рисуват цялата година. Ще бъдат излагани техните рисунки и съответно тези, които закупят картините, средствата ще отиват за благотворителност", обясни началният учител Диана Крушкина за предаването  "България сутрин".

Всякакви хора идват да си купят картини, сподели и Яхнаджиев. По думите му те са уникати и не трябва да се омаловажават, че са детски картини.

"За рисуването няма малки и големи - те си носят таланта вътре в себе си, носят емоцията, която сме позабравили. Не живеем в хубаво, но в картините на децата няма нищо лошо. Те рисуват своите слънца", обясни той.

Към момента са събрани около 5000 лева. Има още един ден за продажба преди Коледа. Средствата ще отидат предимно за деца със здравословни проблеми, домове за сираци, сподели Крушкина.